WhatsApp vraća tekstualne statuse

WhatsApp vraća tekstualne statuse

Kada je WhatsApp predstavio novu “Status” funkciju, kompanija je odbacila tradicionalne tekstualne statuse. Ovo nije odgovaralo određenoj grupi korisnika koji vole da status zadrže više od 24 časa, ili ne žele da stalno uploaduju fotografije i video statuse.

Ranije su se pojavile informacije da bi se tekstualni statusi mogli vratiti jer su primećeni u Android beti. Sada je WhatsApp i zvanično potvrdio da će se tekstualni statusi vratiti u okviru nove “About Status” sekcije.

Funkcija će prvo svoj put naći na Android uređajima, na koje bi trebalo da stigne u narednim nedeljama, a očekuje se da će se naći i na iPhone uređajima u određenom periodu.

WhatsApp je u izjavi istakao: “Saznali smo od naših korisnika da ljudima nedostaje mogućnost da podese tekstualne statuse na svom profilu, tako da smo integrisali ovu funkciju u ‘About‘ sekciji u podešavanjima profila.

 Ažuriranje će se sada pojaviti pored profil imena kad god se pregledaju kontakti, kao i prilikom kreiranja novog razgovora ili pregleda grupnih informacija”.