Phablet VIVO Xplay 3S – 2K rezolucije

Phablet VIVO Xplay 3S – 2K rezolucije

Zvanično je lansiran Xplay 3S, phablet kineske kompanije Vivo, koji dolazi sa ekranom od 6 inča i predstavlja prvi Android telefon sa 2K (2560 x 1440) rezolucijom.

Kompanija Vivo je obogatila tržište velikih, moćnih telefona, svojim veoma zanimljivim uređajem Xplay 3S-om. Ovaj phablet će se prvo pojaviti u svojoj matičnoj zemlji, a planirano je i da se nađe u prodavnicama širom svijeta.

Pored već pomenutog displeja koji dolazi sa gustinom piksela od 490 ppi, tu je i četvorojezgarni Snapdragon 800 procesor od 2,3 GHz, 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije i baterija od 3200 mAh. Što se tiče kamere, zadnja ima 13 megapiksela, dok prednja posjeduje nemalih 5.

Xplay 3s nastavlja trenutnu modu posjedovanja čitača otisaka prstiju, a u njemu se nalazi prilagođeni Vivo Android ROM, nazvan Funtouch OS. Kako je rečeno na predstavljanju, ovaj telefon bi trebalo da ima gomilu audio opcija koje pružaju veoma poboljšano iskustvo za vaše uši. Ono što su propustili da kažu je kada će početi prodaja, ali bi trebalo da mu cijena bude oko 580 dolara.