Microsoft potpuno redizajnira Paint, dodaje mu i podršku za 3D objekte

Microsoft potpuno redizajnira Paint, dodaje mu i podršku za 3D objekte
Nedugo nakon što je Microsoft najavio specijalnu konferenciju koja će se održati 26. oktobra u New Yorku, na Internetu se pojavila informacija kako kompanija iz Redmonda konačno kreće u redizajn svoje besplatne aplikacije za uređivanje fotografija Paint.

Ta informacija stiže od korisnika Twitter-a s korisničkim imenom WalkingCat, koji kao dokaz nudi, kako se čini, službeni Microsoft-ov video u kojem se navode sve promene koje uskoro očekuju Paint.

Najveća novost je dodavanje podrške za 3D objekte. Korisnici će moći da uređuju 3D objekte te iskoristiti dostupne četkice za uređenje istih. Sam interfejs aplikacije u potpunosti je redizajniran te je stavljen naglasak na podršku za ekrane na dodir i stylus olovke.

Novi Paint trebao bi na jednom mestu objediniti mogućnost rada s 3D objektima, 2D fotografijama, nalepnicama (stickers) i alatima za manipulaciju 3D objektima.

Korisnicima će Paint najverovatnije biti dostupan na Windows Store-u, u obliku univerzalne aplikacije za Windows 10 platformu. Prema poslednjim informacijama, Microsoft trenutno testira ranu alpha verziju ove aplikacije.