III sajam za zapošljavnje Banja Luka 2018

III sajam za zapošljavnje Banja Luka 2018

Na Sajmu zapošljavanja u Banjoj Luci poslodavci su ponudili mladim ljudima oko 300 novih radnih mjesta. Na ovom skupu, čiji je cilj promocija zanimanja i slobodnih radnih mjesta uz uspostavljanje direktnih kontakata sa tražiocima posla, učestvuje oko 50 izlagača, među njima ponajviše preduzeća iz privrednih sektora, drvo, metal, prehrana, informacijsko-komunikacijska tehnologija, građevinarstva, tekstila, obuće, kože, a koja su u potrazi za kvalifikovanom radnom snagom. Jedan od izlagača je bila I naša kompanija EastCode, koja je do sada mnogim mladim kadrovima izlazila u susret kada je zapošljavanje u pitanju. Istaknuto je kako firme imaju potrebu za radnicima raznih profila: građevinski radnici, mašinski tehničari, CNC operateri, vozači, inženjeri arhitekture, mašinstva, programeri, web dizajneri, pekari, zidari, električari, trgovci, administrativni radnici, operateri u pozivnom centru…

Na sajmu su učestvovale i agencije za posredovanje pri zapošljavanju, obrazovne institucije, ustanove za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju, te predstavnici bankarskog sektora. Direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović istakao je da je na sajmu učestvovalo i dvadesetak izlagača iz oblasti obrazovanja kojima je cilj bio da promovišu deficitarna zanimanja.

Srednje škole su na Sajmu prezentovale smjerove stručnog obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola.

U okviru sajma bila je održana i panel diskusija gdje se diskutovati o nekoliko aktuelnih tema u rastućem sektoru informatičke industrije. Tokom diskusije došlo se do više kvalitetnih zaključaka vezano za edukaciju i “produkovanje” novih kadrova.

Bila nam je čast i zadovoljstvo učestvovati na ovakvom događaju. Vidimo se i iduće godine.

untitled