Samsung potvrdio da kompanijin prvi fleksibilni telefon stiže ove godine

Samsung potvrdio da kompanijin prvi fleksibilni telefon stiže ove godine

Nakon što su izveštaji potvrdili da Huawei ubrzano radi na tome da postane prvi proizvođač telefona koji će predstaviti u potpunosti savitljiv telefon, Samsung sada ima dovoljno razloga da ubrza proizvodnju svog fleksibilnog modela.

U intervjuu, CEO mobilnog odeljenja Samsunga, je potvrdio da kompanija želi da predstavi svoj prvi fleksibilni Galaxy telefon već ove godine. Navodno, kompanija je sprovela anketu u kojoj je korisnike pitala da li žele savitljivi telefon, a odgovor je bio potvrdan.

Ovakva odluka se kosi sa ranijim glasinama o tome da će savitljivi Galaxy telefon biti predstavljen početkom naredne godine, ali se poklapa sa proizvodnim rasporedom fleksibilnih OLED panela.

DJ Koh nije objavio nikakve specifične detalje o uređaju, samo je istakao da bi Samsung Developers Conference 2018 (od 7. do 8. novembra u San Francisku), moglo biti mesto gde će biti predstavljen telefon.

Takođe, istaknuto je da će telefon imati pridodate funkcije kada je otvoren, što će ranim korisnicima dati razlog da ga kupe.