Sharkoon predstavio kućište za gamere – Night Shark.

Sharkoon predstavio kućište za gamere – Night Shark.

Riječ je o kućištu ATX Mini Tower formata i kako je objavio proizvođač Night Shark je njihovo najveće kućište do sada. Unutrašnjost kućišta je dovoljno velika za ugradnju matičnih ploča različitih formata od Mini-ITX pa sve do SSI EEB formata.

Takođe unutar kućišta je moguće ugraditi grafičke kartice maksimalne dužine 42 centimetra, procesorske hladnjake visine do 16 centimetara, kao i radijatore vodenih hlađenja visine 14,5 centimetara (gornja i prednja strana kućišta) i 30 centimetara, ako radijator ugrađujete s bočne strane.

Kod ovog modela napajanje se smješta u tunel koji je pozicioniran sa gornje strane. Prilikom kupovine napajanja treba voditi računa da njegova dužina ne prelazi 29,5 centimetara. Kako je kućište namijenjeno gamerima Sharkoon se pobrinuo i za dovoljan broj mjesta za ugradnju čvrstih diskova formata 3,5 inča (tri mjesta) te ugradnju 2,5-inčnih HDD ili SSD uređaja (pet mjesta).

Za dodatna proširenja Sharkoon je kućište Night Shark opremio sa sedam PCI slotova. Kako bi nered od prevelikog kablova sveo na što manju mjeru Sharkoon je kućište opremio i cable management sistemom. Kućište je izrađeno kombinacijom metala i temperiranog stakla (bočna i prednja stranica) te je ovisno o modelu opremljeno sa 120-milimetarskim LED ili RGB ventilatorima. Postoji i Lite model koji dolazi bez ventilatora.

Detaljne specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača. Preporučena cijena Lite modela je 69,90 eura, LED modela 79,90 eura, a RGB modela 89,90 eura.