Kroz nekoliko sati stiže Galaxy Note 9 i izgleda ovako

Kroz nekoliko sati stiže Galaxy Note 9 i izgleda ovako

Samsung  na tržište pušta novi Galaxy, a dosta informacija o novom mobilnom uređaju je već procurilo u javnost. Pojavilo se dosta fotografija i specifikacija za najnoviji Galaxy Note 9, uključujući moguću cijenu telefona, piše Independent.

Prema procjeni Rolanda Kvanta iz Mobile Geaks-a, Galaxy Note 9 (od 512 gigabajta), u crnoj i plavoj boji, koštaće oko 1.250 evra, dok će osnovni model od 128 gigabajta biti oko 1.050 evra.

Nepromenjen dizajn

Propuštene slike iz različitih pouzdanih izvora, uključujući i sam Samsung, otkrivaju da je južnokorejski elektronski gigant usaglasio dizajn svojih Note uređaja i čvrsto ga se pridržava.

Uz Galaxy Note 8, Galaxy Note 9 se gotovo ne razlikuje od svog prethodnika. Ovo možda nije iznenađenje, s obzirom na jedinstvenost savremenog dizajna smart telefona, ali to signalizira da se Samsung umesto toga fokusira na unutrašnjost telefona.

Duži životni vijek baterije, kvalitetnija kamera i skladištenje

Unutar Note 9 nalaze se najveće nadogradnje. Jedno od najvećih poboljšanja će biti kapacitet baterije. Očekuje se da će biti povećan na 4000mAh (od 3.300mAh na Note 8).
Kako će to da bude u realnosti, neće da bude jasno dok ne dobijemo šansu da ga testiramo, ali specifikacije sugerišu da vjerovatno neće da ima bateriju 20 posto bolju od svog prethodnika.
Pušteni marketinški materijal otkriva i poboljšanu kameru koja se “prilagođava ljudskom oku” kako bi se snimile kvalitetnije fotografije.

Bluetooth S Pen

Isti marketinški materijali kažu da se bluetooth olovka pojavljuje u žutoj boji.
Ona omogućava korisnicima da pomoću dugmeta preuzmu kontrolu nad kamerom, prezentacijama i aplikacijama bez dodirivanja telefona.
Ona obuhvata i funkcije kao što su crtanje, snimanje belješki i slanje live poruka sa lakoćom, poput pisanja olovkom na papiru, sve to zahvaljujući finom vrhu i 4.096 nivoa pritiska.

“Fortnite” za Android

Zbog nedostatka nadogradnji na tržištu, jedan od najvećih dostignuća Galaxy-ja Note 9 mogao bi da bude dogovor koji je napravio sa “Epic Games”-om, kako bi popularni “Fortnite” ekskluzivno uveo na uređaj.
Android je poslednja glavna platforma koja ne podržava ovu igru, a glasine ukazuju na to da je Samsung obezbedio prava na nju za period od 30 dana nakon lansiranja Note 9.
Izveštaji na blogovima “9to5Google” i “KSDA Developers” tvrde da će “Fortnite” biti unapred instaliran na telefonu, čak prije nego što se u septembru objavi na sajtu “Epic Games” za sve Android uređaje.