Gadgeti i servisi koji neće postojati nakon 2013!

Gadgeti i servisi koji neće postojati nakon 2013!

Godina koja je na izmaku bila je vrlo uzbudljiva što se IT tehnologija, servisa i aplikacija tiče. Pogledajte koje ćemo gadgete i programe ispratiti s njom.

Portal Mashable napravio je svoju listu nekoliko gadgeta i servisa koji će ostati za nama kada ispratimo 2013. godinu, prenosi Mondo.rs.

Microsoft kupio Nokiju

Početkom decembra EU i američka komisija odobrila je pripajanje Nokia smartphone odjeljenja kompaniji Microsoft i time je Nokia, onakva kakvu je svi znamo prestala da postoji.

Ugašen je Winamp nakon 15 godina!

Jedan od simbola PC računara, Winamp multimedijalni plejer, prestaje da se razvija i može se preuzeti u poslednjoj verziji samo do 20. decembra. Nakon toga – kraj! Ipak, izgleda da će ga Microsoft kupiti za razvoj internet striming multimedije na Windows i Xbox uređaje.

Altavista internet pretraživač

Iako vegetira već neko vrijeme nekada vrlo popularan internet pretraživač odlazi u penziju zajedno sa 2013. godinom.

Penzionisana Nintendo Wii konzola

Jedna od najpopularnijih igračkih konzola u istoriji gejminga, koja je mnoge kupila svojim inovativnim načinom igranja i sjajnim igračkim naslovima penzionisana je u drugoj polovini 2013. godine i prestala je njena proizvodnja.

Google Reader

HTC First
Najveći promašaj među pametnim telefonima u poslednjih nekoliko godina sigurno je ovaj model, nazvan i Facebook Phone.

Bijeli kit sa Twittera

Hotmail je promijenjen i postao je Outlook

Microsoft je svoj Hotmail servis iz korena promijenio i brendirao ga Outlook imenom.

Ukinut je Messenger servis

Integracijom Messengera u Skype Microsoft možda nije napravio najpopularniji korak, koji istina mnogi nisu ni željeli, ali će na taj način korisnicima omogućiti da u Skype dopisivanju, pozivanju i razmjeni fajlova uživaju jednako udobno, kako za računarom, tako i u pokretu, na tabletu ili mobilnom telefonu.