Google počeo sa prodajom svoje Clips pametne kamere

Google počeo sa prodajom svoje Clips pametne kamere

Google je počeo da na tržištu prodaje Clips, pametnu kameru koju je kompanija predstavila u oktobru prošle godine. Kamera se može kupiti onlajn i košta 250 dolara.

Clips je AI-pokretana kamera koja automatski kreira fotografije, tokom posmatranja objekata za koje smatra da su interesantni u polju pregleda od 130 stepeni. Kamera koristi algoritam za detekciju ljudi, osmeha i druge elemente, a tokom vremena uči šta korisnik smatra zanimljivim.

Kamera može da kreira seriju uzastopnih fotografija (do 15 u sekundi). Iz ovih fotografija se mogu izvlačiti individualni frejmovi. Kamera se može koristiti i za ručno fotografisanje.

Google Clips obećava dosta kada je tehnologija u pitanju, mada rane ocijene i testovi pokazuju da kamera još uvek nije idealna. The Verge se u svom testu osvrće na činjenicu da kamera kreira fotografije slabijeg kvaliteta i ne snima zvuk. CNET, s druge strane zamjera to što Clips često propušta momente koji bi morali biti fotografisani/snimljeni i zbog toga je karakteriše kao nedovoljno perfektnu.