HP predstavio novu liniju vrhunskih notebook računara Elite 1000

HP predstavio novu liniju vrhunskih notebook računara Elite 1000

Na najvećoj globalnoj konferenciji za partnere, HP Reinvent, firma HP Inc. predstavila je novi vrhunski prenosni  računar za komercijalnu upotrebu i „sve u jednom“ računar (AiO) sa inovativnim ekranima  i dodatnom opremom.

Pretpostavka o tome gdje i kako radimo ubrzano se mijenja. Kako se 54% posla obavlja izvan  kancelarije, a očekuje se da se vrijeme provedeno u kućnoj kancelariji poveća za 150% u dvije godine. Taj razvoj predvodi sve veća radna snaga milenijumske generacije. 88% predstavnika te grupe očekuje integrisanje tehnologije u posao i život.

Oni očekuju da tehnologija poboljša njihovu produktivnost i radne procese, ali određena područja kao što je saradnja ne zadovoljavaju – 59% predstavnika milenijumske generacije nije zadovoljno postojećim rješenjima.

Isto tako, ta povećana upotreba tehnologije popraćena je sve većim brojem sigurnosnih pitanja: broj napada na uređaje u krajnjim tačkama udvostručio se u zadnjih šest godina. Imajući to na umu, HP se posvetio produktivnosti i saradnji, kao i sigurnosti te nove generacije radne snage, bez obzira na to gdje se nalazili.

Iz HP-a ističu kako je serija računara HP Elite 1000 osmišljena za rad i zabave s uređajima tanke i lagane linije, vrhunskih performansi te s najsvjetlijim prikazom ekrana u industriji. Serija Elite 1000 optimizovana je za saradnju i povezivanje s ugrađenim tipkama za saradnju koje omogućuju jednostavno upravljanje pozivima jednim dodirom na tipku, certifikatima za Skype for Business, audiosistemom Bang & Olufsen te HP Audio Boost i HP Noise Cancellation za optimizau cilju poziva i videopoziva.

Nova serija računara dolazi s aplikacijom HP PhoneWise, jedinim Windows rješenjem za slanje poruka i pozive sa  računara koje pokriva iOS i Android uređaje za lakši prelazak s jednog uređaja na drugi. Kao HP-ovi najsigurniji i najfunkcionalniji računari, ti uređaji sadrže HP Sure View, jedini ekran s integriranom zaštitom od pogleda, te HP Sure Start, HP Sure Click, Windows Hello i HP Multi-Factor Authenticate s tehnologijom Intel Authenticate.

Novi proizvodi u seriji uključuju računare HP EliteBook x360 1020 G2, HP EliteBook 1040 G4 i HP EliteOne 1000 AiO.

HP EliteBook x360 1020 G2, najtanji i najlakši konvertibilni računar  za poslovne  korisnike na svijetu, ima pet različitih načina rada i karakteristike digitalnog rukopisa za veću produktivnost, dodatni  HP Sure View i najsvjetliji prikaz na prenosnim računarima za poslovne korisnike s ultrasvijetlim 700-nitnim ekranom  prilagođenim različitim uslovima osvjetljenja, u zatvorenom ili na otvorenom.

HP EliteBook 1040 G4, najsnažniji ultratanki  prenosivi  računar od 14 inča za poslovne korisnike, može se nositi s najzahtjevnijim zadacima zahvaljujući četverojezgrenim procesorima Intel Core i7 s tehnologijom WPro, dodatnim WWAN-om i dugim vijekom trajanja baterije. Nakon što odradi sve dnevne zadatke, uređaj prelazi na prekovremeni rad kao snažna gaming stanica u kombinaciji s akceleratorom OMEN by HP s dodatnim vanjskim grafičkim procesorom.

HP EliteOne 1000 AiO  prvi je „sve u jednom“ računar  na svijetu izrađen za saradnju, s web-kamerom od 2 Mpx na obje strane za konferencijske videopozive. Taj  računar  pruža snagu stonog računara s Intel Core i7 procesorima 7. generacije od 65 W i dodatnom Intel Optane memorijom (predmemorijom). Tri opcije ekrana, koje uključuju FHD ekran od 23,8 inča, 4K ekran od 27 inča i zakrivljeni ekran od 34 inča, pružaju prilagodljiv interaktivan doživljaj konferencijskih videopoziva ili gledanja filmova kod  kuće.