iPhone 7 i iPhone 7 Plus su najprodavaniji telefoni u SAD-u

iPhone 7 i iPhone 7 Plus su najprodavaniji telefoni u SAD-u

Prema poslednjim podacima kompanije Kantar Worldpanel ComTech, koji se odnose na tri mjeseca ove godine (zaključno sa mjesecom aprilom), Apple-ovi još uvijek aktuelni iPhone 7 i iPhone 7 Plus telefoni i dalje su najprodavaniji pametni telefoni na domaćem američkom tržištu.

Iako sam operativni sistem Android na drugom najvećem tržištu pametnih telefona na svetu ima tržišni udio od 61,7% (što je pad od 5,9% na godišnjem nivou) u odnosu na tržišni udio od 36,5% koji bilježi Apple-ov iOS, pametni telefoni temeljeni na Android-u teško uspijevaju da dođu na vrh ljestvice najprodavanijih pametnih telefona među američkim korisnicima.

Poznatiji brendovi kao što su Samsung, LG i Lenovo Moto zabilježili su pad isporuka na godišnjem nivou. Apple-ovi iPhone 7 i iPhone 7 Plus imali su zajednički tržišni udio od 20,1%, prošlogodišnji Samsung-ovi flagshipovi Galaxy S7 i Galaxy S7 edge udio od 8,8%, dok su Galaxy S8 i Galaxy S8+ imali udio od 8,1% u ukupno prodatim pametnim telefonima na američkom tržištu.