Windows 9 Preview biće objavljen početkom oktobra

Windows 9 Preview biće objavljen početkom oktobra

Microsoft će održati konferenciju za novinare 30. oktobra na kojoj će se diskutovati o funkcijama koje će donijeti Windows 9, ali prema novim izvještajima, beta verzija Windowsa 9 neće biti objavljena istog dana.

Kompanija iz Redmonda je već počela da šalje pozivnice za ovaj događaj, a izvori upućeni u ovu temu su prvobitno najavljivali da će Microsoft iskoristiti promociju – ne samo za prikaz novog Windowsa 9, već i početak isporuke korisnicima te verzije. Najnoviji izveštaj koji je objavio sajt WinBeta, citirajući izvore bliske Microsoftu, poručuje da je malo vjerovatno da 30. septembra bude prikazana prva beta verzija Windowsa 9, jer Microsoft navodno želi da sačeka još nekoliko dana.

Microsoft neće strimovati javno ovu konferenciju, ali će novinarima biti omogućeno blogovanje uživo. Microsoft će demonstrirati Windows 9 betu pred publikom, ali ona neće biti objavljena istog dana, niti će novinarima biti dopušteno da sami probaju novu verziju operativnog sistema. Ovo znači da će Windows 9 Preview biti objavljen verovatno početkom oktobra, iako i dalje nije saopšten precizan datum.

Microsoft je već poslao jednu verziju Windowsa 9 određenim novinarima, ali su zaključane mnoge funkcije poput višestrukih desktopa ili centra za obavještenja. Sve one će biti otključane kada Preview verzija bude objavljena.