Mozilla objavila potpuno redizajnirani Firefox 29

Mozilla objavila potpuno redizajnirani Firefox 29

Već smo navikli na brojne verzije Mozillinog Firefoxa, no ovaj put se radi o vizualnoj promijeni u dizajnu koja je dostupna za Windows, Mac, Linux i Android platformu.

Firefox Sync je izrađen od početka te će se brinuti da svi vaši podaci budu sinhronizovani koji god računar  ili mobilni koristili. Takođe, novost je vrlo jednostavno uređivanje potrebnih elemenata, pa tako ukoliko  puno printate, jednostavno odvučete ikonu za print na alatnu traku, a sve što ne trebate jednostavno uklonite kako bi Firefox bio čišći i pregledniji.
Tabovi su od sada slični onima na Chromeu, no oni koji nisu aktivni van su fokusa kako bi se korisnik mogao usredotočiti na ono što je važno, odnosno ono što koristi.

Takođe, bookmarkiranje je pojednostavljeno, pa tako nakon što klinete zvijezdicu, možete vrlo jednostavno urediti kategorije gdje želite smjesiti vašu stranicu kako biste je kasnije pročitali.

Sve novosti u Firefoxu 29 možete pronaći na službenim stranicama Mozille, a u videu ispod možete ukratko pogledati nekoliko najbitnijih savjeta.

Firefox 29 možete preuzeti na ovom linku.