Objavljen NOD32 Antivirus 6

Objavljen NOD32 Antivirus 6

Dodana zaštita od krađe identiteta, kao i praćenje ukradenih računara

Nova verzija ESET-ovog cijenjenog antivirusnog programa donosi zaštitu od napada preko Facebooka, bolje sposobnosti otkrivanja i čišćenja sistema od virusa, te sadrži i zaštitu od krađe identitea, odnosno anti-phishing modul sa velikom bazom phishing sajtova, uključujući i one prijavljene od strane korisnika. Kompanija naročito ističe novu Anti-Theft mogućnost, koja vam omogućuje da ukradeni laptop ili tablet locirate na mapi, te uhvatite screenshotove osobe koja ga koristi ako računar ima i web kameru.

Pored toga, alat je sada u stanju obavljati detaljna skeniranja sistema ukoliko je on u stanju mirovanja, te će fajlove sa Interneta skenirati još dok ih skidate na računar, bez čekanja da njihov download bude gotov. Pri tome bi novootkriveni virusi trebali biti instantno prepoznati zahvaljujući integraciji sa cloudom i sistemu reputacije fajlova.

Osim samostalnog NOD32 Antivirusa, na raspolaganju imate i sveobuhvatni paket Smart Security 6, koji osim antivirusa sadrži spomenuti Anti-Theft modul, te firewall. Detalje o oba paketa, kao i probne verzije možete pronaći na zvaničnom sajtu:

– Smart Security 6
– NOD32 Antivirus 6